Συγκρότηση Νέου Διοικητικού Συμβουλίου Σ.Φ.Δ. (2018-2020)



Αποτελέσματα Εκλογών, Σύνθεση νέου Δ.Σ. και Ευχαριστίες

   Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ολόθερμες ευχαριστίες μας στους συναδέλφους μας φιλολόγους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας για τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2018, που διεξήχθησαν στο 30 Γυμνάσιο Ρόδου (Βενετόκλειο) και μας τίμησαν με την ψήφο τους για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Φιλολόγων Δωδεκανήσου. Ο Σύνδεσμος δραστηριοποιείται στο Νομό από το 1984, για τριάντα τέσσερα συναπτά έτη και έχει αναδείξει ένα σπουδαίο επιστημονικό έργο. Στη μακρόχρονη πορεία που έχει διανύσει πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, επιμορφωτικών ημερίδων με σημαντικές προσωπικότητες από τον επιστημονικό, εκπαιδευτικό και λογοτεχνικό χώρο.
Τα τελευταία χρόνια ο Σύνδεσμος είχε τη χαρά και την τιμή να συνεργαστεί και με άλλους φορείς πολιτισμού, όπως το Λογοτεχνικό Κέντρο του Δήμου Ρόδου, το περιοδικό τέχνης και λόγου «Νησίδες», το Κέντρο Μελέτης Μεσογειακής, Μεσανατολικής Πολιτικής και Πολιτισμού (ΚΕΜΜΕΠ) του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (ΚΕΓ).
   Ο Σύνδεσμος από το 2007 εκδίδει το περιοδικό «Ήριννα». Σκοπός του περιοδικού παραμένει η ανάδειξη των ερευνητικών, εκπαιδευτικών και επιστημονικών ενδιαφερόντων των εκπαιδευτικών, και μάλιστα των φιλολόγων, που υπηρετούν στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δωδεκανήσου αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Στις σελίδες του φιλοξενούνται εργασίες, οι οποίες πραγματεύονται επιστημονικά ζητήματα, θεωρητικά και ερευνητικά που αφορούν στην κλασική γραμματεία, τη νεοελληνική γραμματεία και λογοτεχνία, την ιστορία, την εκπαιδευτική ψυχολογία και τη μετάφραση.
Όραμα της συντακτικής επιτροπής και του Συνδέσμου είναι να καταστεί το περιοδικό ένας “τόπος” έκφρασης του εκπαιδευτικού που ενάντια στις όποιες αντιξοότητες επιδίδεται σε έναν πολύμοχθο αγώνα αυτομόρφωσης, μόνος και πολύ συχνά χωρίς ενθάρρυνση και αναγνώριση και, παράλληλα, να αποτελέσει βήμα γόνιμου και δημιουργικού διαλόγου γύρω από τα φλέγοντα θέματα της παιδείας.

     Σε μία εποχή αντιπνευματική, που το εκπαιδευτικό και επιστημονικό έργο περιφρονείται, αποδομείται και οι συλλογικότητες καταρρέουν, η συμμετοχή των συναδέλφων μας στις τελευταίες εκλογές και η παρουσία τους στις εκδηλώσεις μας γεμίζει με χαρά και μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε την προσπάθεια για την καταξίωση του κλάδου μας. Στη συνεδρίαση που ακολούθησε μετά τα εκλογικά αποτελέσματα στις 28 Νοεμβρίου 2018 συγκροτήθηκε το νέο Δ.Σ. σε σώμα ομόφωνα ως εξής:

Πρόεδρος: Ανδρομάχη Πρέπη
email: aprepi000@gmail.com

Αντιπρόεδρος: Λουκία Ορφανού
email: louorfanou4@gmail.com

Γενική Γραμματέας: Δήμητρα Κιούση
email: dimi.kiousi@gmail.com


Ταμίας: Εμμανουέλα Διακοσάββα
email: emmdiakos@gmail.com

Οργανωτική Γραμματέας: Κωνσταντίνα Καλαούζη
email: kalaouzi@hotmail.com

Ειδική Γραμματέας: Αναστασία Διβάνη
email: anastasia.divani@gmail.com

Έφορος Βιβλιοθήκης: Αντωνία Ματσίγκου
email: matsigoua@gmail.com

Το Εποπτικό Συμβούλιο συγκροτούν οι:

1. Αγγελή Χριστίνα
2. Αλεβίζου Βέρα
3. Σωτηράκη Ειρήνη


Το νέο Δ.Σ. καλεί όλα τα μέλη του Συνδέσμου να πλαισιώσουν τις δράσεις του και να καταθέσουν προτάσεις επικοινωνώντας με τα μέλη του Δ.Σ. στα mail που δίνονται. Επιδίωξη του Συνδέσμου αποτελεί η συνεισφορά στην επιστημονική και εκπαιδευτική κοινότητα καθώς και η προσπάθεια της πνευματικής και πολιτισμικής αναβάθμισης του τόπου μας.


Σας ευχαριστούμε πολύ!
Με βαθιά εκτίμηση και ευγνωμοσύνη
Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος
Ανδρομάχη Πρέπη
Η Γεν. Γραμματέας
Δήμητρα Κιούση








Σχόλια

  1. Συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη που εξελέγησαν, ιδιαιτέρως στη Λουκία Ορφανού,αυτή την ικανή, άξια και σεμνή εκπαιδευτικό μα και ζεστή και ανθρώπινη, πάντα με ενα καλό λόγο για όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κινηματογράφος και Εκπαίδευση: Διήμερο Αφιέρωμα (Ρόδος, Κάλυμνος, Κως)